“”

Welcome On Mobius

Mobius was created by professionnal coders and passionate people.

We made all the best only for you, to enjoy great features and design quality. Mobius was build in order to reach a pixel perfect layout.

Mobius includes exclusive features such as the Themeone Slider, Themeone Shorcode Generator and Mobius Grid Generator.

Our Skills

WordPress90%
Design/Graphics75%
HTML/CSS/jQuery100%
Support/Updates80%

AFPRIJSVERSLAAFD!

By adekwaad 8 jaren agoNo Comments
Home  /  Blogs  /  AFPRIJSVERSLAAFD!

AFPRIJSVERSLAAFD!

Laatst keek ik naar een uitzending van het programma “Verslaafd” van RTL. Als “nuchtere” kijker op de bank is het iedere keer weer shocking om te zien hoe mensen zich, tegen beter weten in, ten gronde drinken, spuiten of snuiven. Het begint allemaal vaak heel onschuldig. Een korte escape als het even tegen zit. Even lijken de problemen voorbij, maar het gat waarin ze daarna vallen blijkt alleen maar groter en dieper. En dus vervallen ze in dezelfde fout en wordt het van kwaad tot erger. Ze worden steeds afhankelijker en gaan steeds vaker en steeds zwaardere middelen gebruiken. Uiteindelijk gaan de meesten er zowel fysiek als financieel helemaal aan onderdoor.

Nou geldt volgens mij voor afprijzen eigenlijk precies hetzelfde. Afprijzen werkt voor winkels precies hetzelfde als alcohol voor een alcoholverslaafde. De actieperiode geeft een korte omzetpiek, maar de weken erna zijn vaak extra rustig en dus moet de onrust vervolgens weer bestreden worden met de volgende kortingsactie. En zo storten veel winkels zich van de ene in de andere prijsactie; steeds sneller en met steeds meer korting, tot het moment dat ze eigenlijk volledig afhankelijk zijn geworden van acties en aanbiedingen. Het aantal afprijsverslaafde winkels groeit in razend tempo. Op zich niet zo gek want de afprijsdrug heeft meestal snel effect en er is volop keuze. De gewone Summer- en Wintersale is inmiddels uitgebreid met allerlei Pre Season en Mid Season varianten. En wat te denken van, de stapel-, keuze en stickerkortingen, de vroege vogel korting , de knallende kurken korting of de agressieve en zeer verslavende Magazijn Leegverkoop en Restantenverkoop.

Consumenten vinden het natuurlijk prachtig! Zij profiteren met volle teugen van een overdosis aan voordeel dat tijdens Dol Dwaze Dagen, BTW vrije dagen, Circusdagen, We-zijn-toch-niet- gek-dagen, we-smelten-de-prijzen-dagen en now-or-never dagen over hen wordt uitgestort. En slim als ze zijn, wachten ze voortaan rustig totdat de eerste afprijsjunk, de verleiding niet kan weerstaan en , meestal al vroeg in het seizoen, een creatieve smoes verzint om af te kunnen prijzen. Daarna meestal al snel gevolgd door onrustig geworden collega junks.
Net zoals bij drugsverslaafden gaan ook de verslaafde winkels er steeds slechter uitzien. Ze gaan zich steeds slechter verzorgen en investeren niet meer in hun uiterlijk. En omdat ze er zo slecht uitzien worden ze juist nog meer genegeerd door kritische consumenten waardoor ze noodgedwongen naar steeds zwaardere middelen grijpen. Een triest einde met een troosteloze opheffingsuitverkoop is dan vaak het enige wat de afprijsjunk nog rest.

Dus beste retailers ben gewaarschuwd “Afprijzen kan ernstige schade aanbrengen aan de gezondheid van uw winkel” En als u nu denkt “nou zo erg is het bij mij nog niet”, ben dan extra alert; veel verslavingen beginnen met ontkenning !

Ben actief, maar prijs-af met mate !!

Ad van Antwerpen

Categories:
  BlogsRETAIL
dit bericht is 0 keer gedeeld
 100
About

 adekwaad

  (6 articles)

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.