“”

Welcome On Mobius

Mobius was created by professionnal coders and passionate people.

We made all the best only for you, to enjoy great features and design quality. Mobius was build in order to reach a pixel perfect layout.

Mobius includes exclusive features such as the Themeone Slider, Themeone Shorcode Generator and Mobius Grid Generator.

Our Skills

WordPress90%
Design/Graphics75%
HTML/CSS/jQuery100%
Support/Updates80%

Employer Branding vlgs ADEKWAAD

By advanantwerpen 8 maanden agoNo Comments
Home  /  MKB  /  Employer Branding vlgs ADEKWAAD

Employer Branding vlgs ADEKWAAD

Het is op dit moment de grote uitdaging van nagenoeg alle bedrijven: het vinden van nieuwe medewerkers. Het aantal openstaande vacatures is enorm en het tekort aan goede mensen stelt bedrijven voor steeds grotere problemen.

Veel bedrijven zijn daarom op zoek naar een snelle oplossing. Kosten nog moeite worden gespaard: flitsende wervingscampagnes en schitterende “werken bij” pagina’s worden opgetuigd, recruiters worden in de arm of in dienst genomen, medewerkers van collega’s worden brutaal benaderd met betere arbeidsvoorwaarden en er worden forse bonussen betaald aan medewerkers die een nieuwe collega aanbrengen. Toch zijn de resultaten van al die inspanning vaak teleurstellend klein. Wat blijkt: met mooie praatjes, een flitsende wervings-campagne en een zak met geld word je nog geen aantrekkelijke werkgever voor de beste mensen in de markt. Hoogste tijd voor een effectieve en duurzame oplossing: Employer Branding; het doelgericht bouwen aan een sterk werkgeversmerk.

Employer Branding
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Employer Branding is geen quick fix! Helaas zijn er geen binnendoorweggetjes om een sterk werkgeversmerk te worden. Employer Branding vraagt om een planmatige aanpak, een integrale benadering en een lange termijn perspectief. Employer Branding gaat dan ook veel verder dan werving of arbeidsmarktcommunicatie.  Arbeidsmarktcommunicatie is eigenlijk pas de laatste schakel. Eerst moet de basis op orde zijn.

More than a job!
De basis van een sterk en onderscheidend werkgeversmerk is jouw unieke bedrijfs-DNA. Wie je als bedrijf bent en waar je als bedrijf voor staat, speelt een doorslaggevende rol bij de keuze van werknemers voor een nieuwe werkgever. Nieuwe generatie werknemers kiezen steeds nadrukkelijker voor organisaties die duidelijk zijn over hun drijfveren, waarden, ambities en aspiraties en beschikken over een inspirerend gemeenschappelijk doel waarmee medewerkers zich kunnen vereenzelvigen. Ze willen niet alleen een baan met een salaris: ze willen van betekenis zijn en bijdragen aan een mooiere wereld.

EVP: what’s in it for both?
Op een krappe arbeidsmarkt moet je je als bedrijf “verkopen” aan de beste medewerkers en de grootste talenten. Maar wat heb je eigenlijk te bieden? Kom je verder dan “een leuk team, enthousiaste collega’s en marktconforme arbeidsvoorwaarden?” Wat maakt jou als werkgever zo interessant, aantrekkelijk en uniek? En sluit dat aan bij wat huidige en potentiële werknemers belangrijk vinden? Hoe ziet jouw mix van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden eruit en kun je het verschil maken met unieke, liefst “merk-waardige”, tertiaire arbeidsvoorwaarden. Beschik je over een cultuur waar medewerkers hun talenten en kwaliteiten maximaal kunnen benutten, de ruimte krijgen zich te ontwikkelen en gewaardeerd worden voor de bijdrage die ze leveren? Het ontwikkelen van een aantrekkelijke, unieke EVP ( Employee Value Proposition) is een cruciale stap naar een sterk werkgeversmerk. Een goede EVP is overigens geen eenzijdig “offer you can’t refuse” maar een wederkerige ‘talentdeal’ die duidelijk maakt wat je als werkgever allemaal te bieden hebt, maar ook wat je daarvoor van werknemers terugverwacht in termen van talenten, competenties, motivatie en persoonlijkheid. Als werkgever speel je immers een uniek ‘spelsysteem’ waarmee je succesvol wil zijn en daar past niet iedereen bij. Jobskills alleen zijn niet voldoende; het gaat ook over over soft-, team- en brandskills die moeten matchen met jouw merk, bedrijfscultuur en waarden.

Optelsom van duizenden kleine gebaren
A brand is what people say about you when you’re not in the room” ( Jeff Bezos, Amazon) Dat geldt zeker ook voor jouw werkgeversmerk. Employer branding gaat over reputatie en dus niet over wat je zegt, maar over wat je dag in dag uit doet. Voordat je jezelf gaat verkopen als ‘great place to work’ is het dus zaak dat je dat eerst ook daadwerkelijk bent. Is de werkelijkheid in de praktijk ( Employee Experience ) wel in lijn met waar je voor staat en wat je belooft. Is het wel zo leuk om bij je te werken, is alles wel zo goed geregeld? Reputatie is ‘de optelsom van duizend kleine gebaren’. Alles wat je als werkgever doet, zegt en laat zien, bepaalt jouw imago en reputatie op de arbeidsmarkt. De onboarding van nieuwe medewerkers, de inhoud van het werk, de managementstijl, de kansen en mogelijkheden om te groeien, de cultuur, de sfeer, de werk-privébalans, de aandacht bij ziekte en re-integratie, de feestjes en activiteiten, de kantoor en kantinefaciliteiten enz, enz… Alles doet er toe! Employer Branding gaat dus niet alleen over het werven van nieuwe medewerkers, maar eerst en vooral over het optimaliseren van jouw performance aan huidige medewerkers.

Employer Branding moet ‘chefsache’ zijn!
De beste bedrijven realiseren zich dat ze de beste mensen en de grootste talenten nodig hebben om hun ambities en merkbeloftes waar te kunnen maken. Employer Branding is cruciaal voor het succes en de continuïteit van het bedrijf en dus topprioriteit van directie en senior management. Succesvolle Employer Branding vraagt om een doelgerichte, integrale aanpak die gedragen wordt door directie en waarbij senior management, HR en marketing optimaal samenwerken.

Ook van jouw bedrijf een sterk werkgeversmerk maken?  Start branding!

ADEKWAAD initieert en begeleidt complete Employer Brandingtrajecten voor MKB bedrijven. Meer weten of geïnteresseerd: let’s meet!

Ad van Antwerpen

Categories:
  MKBRETAIL
dit bericht is 0 keer gedeeld
 000
About

 advanantwerpen

  (21 articles)

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.